25 maj 2019
14:00

Karlslunds IF HFK

Referat: Team TG FF - Karlslunds IF HFK

I den 9:e omgången kom så den första förlusten för Karlslunds IF HFK i Division 1 Norra, detta då laget tappar en 2-0-ledning borta mot Team TG till slutresultatet 4-2.

KIF ställer upp med följande:
Jakob Kindberg
Daniel Hultqvist (ut '77) - Adam Björk - Anton Olsson
Simon Gefvert - Ibrahim Habib (ut '89) - Sebastian Loyola Nydén - Justin Salmion (ut '65) - Furkan Motori
Mahammed Abdi Momin - Christer Lipovac

Avbytare:
Tim Månsson, Ludwig Rhan, Sermed Habib (in '77) , Dennis Koss (in '89), Shpëtim Hasani (in '65), Phillip Amin

De första 20 minuterna av matchen kan vi snabbspola då det inte är mycket som händer för nåt av lagen. Mest bolltrillande och positionering. Ett skott i burgaveln av Salmon och ett för löst skott av Lipovac på målvakten är det vi kan notera i KIF-väg.

I den 24:e minuten slår Gefvert in bollen i straffområdet och den går upp på handen på en TG-försvarare och domaren tilldömer straff. En straff som Lipovac sätter säkert till vänster och 0-1. Hans 50:e seriemål på 108 seriematcher i A-laget.

Minuten senare slarvpassar TG samtidigt som en försvarare halkar och Momin kroppsfintar bort sin försvarare och avslutar hur snyggt som helst upp i bortre krysset, 0-2.

I den 30:e minuten är det bra spel mellan Salmon och Gefvert där Gefvert kommer fri med målvakten men skjuter rakt på. Ett par minuter senare är TG uppe i ett anfall på sin högerkant och slår in bollen där det blir ett olyckligt självmål då bollen styrs i mål, 1-2.

1-2 till Karlslund står sig till halvtidspaus.

Om de första 20 minuterna av matchen kunde snabbspolas så skulle man som KIF:are så här i efterhand kunnat skippa hela den andra halvleken. Tyvärr kommer vi inte upp i nivå, då TG är bättre och betydligt hetare, i synnerhet på fasta situaioner och inne i straffområdet.

2-2 kommer i den 53:e minuten då bollen studsar runt i straffområdet efter en TG-frispark och lyfts till slut in av en TG-spelare. 3-2 kommer i den 67:e minuten efter ett TG-inkast med nya bollstuds i straffområdet och efter en stolpretur trycker TG in bollen i mål. 4-2 kommer i den 77:e minuten efter en TG-hörna där vi agerar staitister och bollen i mål.

I den 95:e minuten tilldelas TG straff efter ny hands, dock räddar Kindberg straffen och håller nere siffrorna till 4-2.

Nästa match spelas redan torsdag 30 maj kl 17:00 på Kristi Himmelsfärd då vi gästas av Umeå FC som i skrivande stund leder DIvision 1 Norra i en haltanade tabell. Då är det alltså chans till revansch!